Пам’ятка для відвідувачів та керівників закладів, які працюють в умовах карантину, з метою попередження розповсюдження коронавірусу Covid-19

  • 23.06.2020

ПОРАДИ ВІДВІДУВАЧАМ ЗАКЛАДІВ:

  • Перед тим, як йти до закладу, який працює в умовах карантину, підготуйте перелік товарів (послуг), які хочете придбати  (отримати). Це суттєво зменшить час вашого перебування у приміщенні, а отже і навантаження на заклад буде меншим;
  • Перед тим, як заходити до закладу, бажано одягнути респіраторні маски, якщо є така можливість;
  • Перед входом до закладу продезінфікуйте руки антисептиком;
  • Не заходьте до приміщення, в якому перебуває більше максимально дозволеної кількості осіб. Інформація про кількість дозволених осіб має бути розміщена на вході. Якщо кількість осіб у торговому залі перевищено і не дозволяє вам тримати безпечну відстань до інших відвідувачів, зачекайте біля входу. При цьому зберігайте відстань 2−3 метри між людьми у черзі.

ПОРАДИ КЕРІВНИКАМ ЗАКЛАДІВ:

  • Пам’ятайте, безпечна відстань між відвідувачами має становити 2−3 метри. Розрахуйте максимально допустиму кількість осіб, які можуть перебувати у вашому закладі одночасно. Розмістіть цю інформацію на вході до закладу!
  • Призначте відповідальних працівників, які будуть здійснювати контроль за кількістю відвідувачів, які одночасно можуть перебувати у приміщенні.
  • Регулярно провітрюйте та дезінфікуйте приміщення!
  • Встановіть станції гігієни рук для персоналу та відвідувачів і забезпечте можливість миття рук водою з милом у туалетах!
  • Всі працівники вашого закладу мають перебувати у респіраторних масках та дотримуватись правил особистої гігієни.
  • Пам’ятайте про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання інфекційним захворюванням.