При виборі кавуна слід вернути увагу на:
Зовнішній вигляд - якщо він дозрілий, то блищатиме, а його смужки будуть чітко виражені;
Жовта пляма має бути невеликою,якщо ж пляма на кавуні біла та велика – він не дозрів;
Запах - потерши по його шкірці долонею, ви відчули запах кошеної трави, це показує,що він іще не дозрів;
Обираючи диню, зверніть увагу на :
Запах - хороша стигла диня пахне медом. Якщо ви не відчуваєте запаху взагалі, диня пахне тільки зеленню або запах вже неприємний, краще таку диню відкласти;
Зовнішній вигляд-має бути без порізів, вм'ятин, тріщин, і плям. М'якоть під плямами і вм'ятинами може бути гіркою. Також солодка м'якоть дині є прекрасним місцем для розмноження різних не дуже приємних бактерій;
Пружність - натиснувши на шкірку пальцями, диня повинна трохи пружинити. Якщо вона тверда, значить все ще зелена;
Будьте обережними та здоровими!